Jižanské rýžové nudle na kari
Suroviny
- 90 g Kuřecí prsa
 - 250 g Nudle rýžové
 - 90 g Špenát listový čerstvý
 - 90 g Zelí čínské
 - 400 ml Kokosové mléko
 - 1 kávová lžička Kari pasta
 - 2 kávová lžička Magická pasta
 - 1 ks Limetka
 - 1 ks Citronová tráva
 - 2 ks Limetka kafrová
 - 1 hrst Koriandr celý
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 14.4 mg
 - Draslík 886.1 mg
 - Vláknina 5234 mg
 - Vitamín A 5234 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozpálíme olej, na mírném ohni velmi krátce osmahneme magickou pastu a nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy. Musí se uvolnit aroma.
 - 
                                2
Přidáme kari pastu, na nudličky nakrájené maso bez kostí a kůže, za stálého míchání restujeme cca 2 minuty. Maso musíme ve směsi důkladně obalit. Vmícháme sójovou omáčku, kokosové mléko a na prstýnky pokrájené listy kafrové limety. Přivedeme k varu, vložíme nudle, zvolna vaříme přibližně 4 minuty do měkka. Mezitím směs několikrát obrátíme.
 - 
                                3
Nakonec přidáme na nudličky nakrouhané zelí, na hrubo posekaný špenát a zakápneme limetkovou šťávou.
 - 
                                4
Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme nadrobno sekanou natí koriandru, ihned teplé podáváme.