Medové těstoviny se zeleninou
Suroviny
- 400 g Těstoviny konzumní
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 500 g Zelí čínské
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 658 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 14.5 mg
 - Draslík 534.5 mg
 - Vláknina 6939.8 mg
 - Vitamín A 6939.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím, co se těstoviny vaří, smícháme stranou v misce med a worcesterskou omáčku. Všechnu zeleninu pokrájíme na kostičky, případně na nudličky.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a dvě minuty za stálého míchání opékáme zeleninu. Ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, vymačkáme polovinu limetky. Vše zalijeme směsí s medem a vývarem. Přidáme již hotové těstoviny, vaříme další tři minuty. Nahonec vše posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.