Dušený úhoř s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 2892 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 253.1 mg
 - Draslík 1062.8 mg
 - Vláknina 10789 mg
 - Vitamín A 10789 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.4 mg
 - Vitamín E 9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Úhoře opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na proužky. Rozložíme na tác a pokapeme octem, posypeme solí a necháme 8 minut marinovat. Ve woku rozpálíme olej a maso necháme 5 minut smažit za občasného promíchání. Přidáme strouhaný zázvor a na kousky nakrájený pastinák a fenykl a 4 minuty necháme opékat. Osolíme, opepříme cayenským pepřem, podlijeme vývarem a necháme 8 minut dusit.
 - 
                                2
Podáváme ozdobené petrželkou a nahrubo nastrouhanou čerstvou citronovou kůrou.