Krkovička na fazolkách
Suroviny
- 250 g Fazolky mražené
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Vepřová krkovička
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 18.2 mg
 - Draslík 166.4 mg
 - Vláknina 4358.3 mg
 - Vitamín A 4358.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme a poprášíme moukou. Osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji.
 - 
                                2
Pak plátky vyjmeme a na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso a přidáme papriku, pepř a na mírném ohni dusíme nejprve ve šťávě, později podléváme vodou.
 - 
                                3
Téměř před dokončením přidáme smetanu a předem podušené fazolky.