Ořechové vdolečky s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4062 kcal
 - Sacharidy 512 g
 - Tuky 185 g
 - Sodík 1400 mg
 - Bílkoviny 111 g
 - Uhlovodany 115 g
 - Cholesterol 377.3 mg
 - Draslík 1381.1 mg
 - Vláknina 17228 mg
 - Vitamín A 17228 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 126.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí utřeme se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a 20 ml vlažného mléka a na teple necháme vzejít.
 - 
                                2
Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, zbylý cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme 30 g rozpuštěného másla, ve ve 230 ml vlažného mléka rozšlehané vejce, přidáme vzešlý kvásek a v míse vymícháme hladké těsto. Těsto jemně posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout přibližně hodinu.
 - 
                                3
Z vykynutého těsta na vále tvoříme válečky, z nichž krájíme stejné díly. Z dílů tvoříme placičky. Placičky přikryjeme utěrkou a necháme alespoň patnáct minut kynout.
 - 
                                4
Vykynuté vdolečky přeneseme na dobře vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Když jsou vdolečky upečené ze spodní strany, obrátíme je a dopečeme.
 - 
                                5
Trochu prochladlé klademe do mísy a po částech zaléváme 500 ml vařícího mléka, v němž jsme rozmíchali med a máslo. Když se mléko vsákne, posypeme vdolečky ustrouhanými ořechy.