Dušené porce kuřete dopečené v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 189.5 mg
 - Draslík 422.9 mg
 - Vláknina 10.5 mg
 - Vitamín A 10.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Maso zalijeme vyškvařenou slaninou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.
 - 
                                2
Po dvaceti minutách vložíme pekáč do předehřáté trouby a maso dopečeme. Maso poléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vodou. Maso je hotové, když kůže zezlátne a je křupavá.