Roláda ze špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 352 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 374.5 mg
 - Draslík 940.8 mg
 - Vláknina 9216.8 mg
 - Vitamín A 9216.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.2 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát opláchneme a vložíme neokapaný do pánve. Přidáme vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, dokud nezměkne. Poté listy nasekáme a necháme uschnout.
 - 
                                2
Smícháme špenát se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Z bílků vyšleháme pěnu a vmícháme do špenátové směsi.
 - 
                                3
Vymažeme formu a vložíme do ní směs a zapékáme v předehřáté troubě, dokud nebude pevná a upečená do zlatova.
 - 
                                4
Povaříme brokolici v mírně osolené vodě cca 5 minut. Procedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
 - 
                                5
Na arch pergamenového papíru nasypeme parmezán, vyklopíme na něj formu a posypeme vršek mozzarellou a uvařenou brokolicí.
 - 
                                6
Jeden konec papíru přidržíme a upečenou směs zavineme. Ohřejeme sugocasu a přemístíme na ohřáté talíře. Rozkrájíme roládu, rozdělíme na talíře a podáváme teplé.