Punčové kobližky s ořechovou nádivkou
Suroviny
- 100 g Kompot třešňový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 140 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 10 g Pistácie
 - 140 g Cukr vanilka
 - 350 g Cukr moučkový
 - 100 g Cukr moučkový
 - 200 g Marmeláda malinová
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Rum
 - 1 polévková lžíce Malinová šťáva
 - 1 polévková lžíce Punč
 - 1 polévková lžíce Punč
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 280.7 mg
 - Draslík 161.5 mg
 - Vláknina 5508 mg
 - Vitamín A 5508 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme cukr se žloutky a punčovým likérem a třeme cca 15 minut. Přidáme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozpálené troubě dozlatova. Hotové těsto vykrájíme malou formičkou na kulaté koblížky a vždy dva spojíme malinovým džemem. Navrch každého dáme lžíci nádivky.
 - 
                                3
Nádivku připravíme takto: zbytek těsta z vykrájených koleček nastrouháme, smícháme se strouhanými ořechy, cukrem, malinovou šťávou a rumem.
 - 
                                4
Koblížky ozdobené nádivkou nakonec přelijeme punčovou polevou. Navrch každého položíme kompotovanou třešni namočenou v rozsekaných pistáciích. Hotové koblížky vložíme do papírových košíčků.
 - 
                                5
Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, přidáme citronovou šťávu a utřeme.