Quiche s kapustou
Suroviny
- 600 g Kapusta růžičková
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 120 g Slanina vepřová
 - 125 g Smetana 12% (konzumní)
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 15 g Droždí
 - 100 g Ovesné vločky
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 500 ml Voda pitná
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 150.4 mg
 - Draslík 177.6 mg
 - Vláknina 8697.4 mg
 - Vitamín A 8697.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Růžičkovou kapustu omyjeme a 20 minut povaříme. Následně necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím smícháme v míse mouku, vločky, droždí, mléko, cukr, máslo a špetku soli v jedno těsto. Pořádně promícháme a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Formu na quiche vymastíme a vyložíme těstem. Na vrch přidáme nakrájenou a povařenou kapustu.
 - 
                                3
Smícháme vejce se smetanou a směs osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný parmazán a nakrájenou slaninu. Směs následně nalejeme na těsto, které pak vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme cca 30 minut.