Farfallini s humrem
Suroviny
- 115 g Máslo čerstvé
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 450 g Těstoviny konzumní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Humr
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Brandy peach
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1429 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 2718 mg
 - Bílkoviny 160 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 766.1 mg
 - Draslík 2125 mg
 - Vláknina 2928.9 mg
 - Vitamín A 2928.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 11.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z každého humra odstraníme žaludek, žábry, střevo, vyndáme všechno maso a z ocasní části, zbytek nakrájíme. Klepeta a nožičky rozlouskneme a vybereme z nich maso a pokrájíme. Maso dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.
 - 
                                2
Očistíme krunýře a dáme do trouby vysušit - na 170 stupňů Celsia.
 - 
                                3
Ve woku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme strouhanku a smažíme 3 minuty, dokud nebude křupavá.
 - 
                                4
V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme humří maso a ohřejeme ho. Přilijeme brandy a vaříme 3 minuty, přidáme smetanu, sůl a pepř.
 - 
                                5
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfallini a olivový olej a vaříme je 10 minut. Poté je scedíme a rozdělíme do krunýřů. Na těstoviny položíme humří maso a posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Tři minuty grilujeme.
 - 
                                6
Krunýře s náplní dáme na servírovací mísu a ihned podáváme.