Bačovská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 553 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 4.3 mg
 - Draslík 494.4 mg
 - Vláknina 8580 mg
 - Vitamín A 8580 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopovou plec bez kosti naklepeme, protkneme slaninou a česnekem, posolíme, opepříme, srolujeme napevno a zavážeme nebo sepneme jehlami. Ve velkém pekáči s víkem opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou, cibulí nakrájenou nadrobno a mrkví na kostičky, podlijeme vodou, zakryjeme víkem a v troubě dusíme pozvolna, až je maso měkké. Podle potřeby podléváme. Hotové maso vyjmeme, do pekáče přidáme protlak, krátce osmahneme, podlijeme a necháme na mírném ohni vařit. Potom vše rozmixujeme ručním mixérem dohladka, vrátíme zpět maso, obložíme ho bramborami nakrájenými na plátky, osolíme, zakryjeme a dáme do trouby dusit, dokud brambory nejsou měkké. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami, přelité hotovou šťávou.