Mandlové sušenky řecké
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 861 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 84.5 mg
 - Draslík 161.6 mg
 - Vláknina 6465.2 mg
 - Vitamín A 6465.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo nakrájíme na kousky a v pánvičce nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme. Necháme vychladnout, ale ne ztuhnout.
 - 
                                2
Do misky vysypeme cukr, přilijeme máslo a vyšleháme na hladký krém. Přidáme vanilkovou tresť a mandle, pěnu zamícháme. Potom přimícháme žloutek, zamícháme, postupně přisypáváme cukr krupici, kypřící prášek a vanilkový cukr. Rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a na 30 minut dáme do lednice.
 - 
                                3
Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta bereme menší množství a tvarujeme z něho půlměsíčky silné 2 cm a dlouhé 7 cm. Pokládáme je na plech, do středu každého půlměsíčku vpíchneme 1 ks hřebíčku. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme přibližně 20 minut.
 - 
                                4
Plech vytáhneme z trouby, sušenky necháme mírně vychladnout. Do misky prosejeme cukr moučku a upečené sušenky v něm obalíme. Naskládáme na dezertní talíř a nabízíme.