Vláčná tvarohová bábovka
Suroviny
- 70 g Hrozinky
 - 40 g Mandle
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 40 g Ořechy lískové
 - 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 30 g Tuk
 - 200 g Cukr krupice
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 72.4 mg
 - Draslík 300.8 mg
 - Vláknina 4708.5 mg
 - Vitamín A 4708.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme změklé máslo. Postupně za stálého tření k máslu přidáváme cukr a jedno po druhém vejce. Vmícháme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou (nebo pomerančovou) kůru, tvaroh, mleté oříšky, nasekané mandle a rozinky. Navrch prosejeme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou strouhankou.
 - 
                                3
Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
 - 
                                4
Upečenou bábovku po odpaření vlhkosti vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.