Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 749 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 134.9 mg
 - Draslík 649.7 mg
 - Vláknina 1670 mg
 - Vitamín A 1670 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jogurtu, vejce a prolisovaného česneku, které společně dobře promícháme a osolíme, připravíme marinádu, do které vložíme mírně naklepané kuřecí řízky. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
 - 
                                2
Namarinované maso obalíme ve strouhance a rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení. Každý řízek lehce pokapeme olejem.
 - 
                                3
Řízky pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 30 minut, každých 10 minut maso obracíme.