Gratinované broskve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 575.6 mg
 - Vláknina 6000 mg
 - Vitamín A 6000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a okapané broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme 2 lžíce teplé vody a tekuté sladidlo.
 - 
                                3
Teflonovou formičku slabě vymazanou máslem naplníme sněhem a plátky broskví. Povrch posypeme nasekanými mandlemi.
 - 
                                4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Během pečení formičku přikryjeme alobalem, aby povrch dezertu příliš neztmavl.