Cassoulet s klobáskou
Suroviny
- 140 g Anglická slanina
 - 600 g Fazole černé
 - 25 g Husí sádlo
 - 140 g Vepřová kůže
 - 300 g klobása česneková
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Hřebíček
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 6 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 757 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 1656.4 mg
 - Vláknina 33968.3 mg
 - Vitamín A 33968.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kůži nakrájíme na kostičky. Nejlépe toho dosáhnete tak, že si připravíte velmi ostrý nůž a kůži zarolujete jako štrúdl. Pak ho nakrájíme na tenké plátky a ty pak na kostičky velké 1 cm.
 - 
                                2
Fazole jsme si namočili den předem. Nyní je slijeme, přidáme k nim vepřovou kůži a slaninu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté slijeme.
 - 
                                3
Jeden řapík celeru nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkví. Česnekové stroužky oloupeme, ale necháme je v celku. Každé rajče nakrájíme na osm skrojků.
 - 
                                4
Na husím sádle opékáme celer, cibuli, mrkev a česnek asi 5 minut. Přidáme rajčata a bouquet garni a pomalu necháme zkaramelizovat. Trvá to asi pět minut.
 - 
                                5
Poté přidáem klobásy, fazole, vepřovou kůži a slaninu a zalijeme 1,2 l vody. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a citronovou šťávu.
 - 
                                6
Poté vše dáme do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečeme 2 hodiny – každou hodinu promícháme.