Brambory s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 8.2 mg
 - Vláknina 6584 mg
 - Vitamín A 6584 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a rozpůlíme.
 - 
                                2
Omytou a osušenou petrželku najemno nasekáme. Rozehřejeme máslo, přidáme do něj polovinu petrželky a vsypeme horké brambory. Krátce je v másle promícháme, osolíme a nakonec posypeme zbylou petrželkou.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k masům.