Zavařené houby v láku
Suroviny
- 5 g Křen
 - 35 g Cukr krupice
 - 1 g Bobkový list
 - 2 g Nové koření celé
 - 1 g Jalovec
 - 2 g Pepř černý celý
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Deko
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 0.25 l Ocet kvasný lihový
 - 2 l Voda pitná
 - 1 kg Houby černé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 65 mg
 - Vláknina 9126 mg
 - Vitamín A 9126 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě.
 - 
                                2
Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem.
 - 
                                3
Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl.
 - 
                                4
Po dvou minutách lák odstavíme.
 - 
                                5
Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví.
 - 
                                6
Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.
 - 
                                7
Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit.
 - 
                                8
Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.