Rizoto s hlívou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 250 g Rýže Arborio
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 7 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1416 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 20.2 mg
  • Draslík 411.8 mg
  • Vláknina 6496 mg
  • Vitamín A 6496 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony a smažíme, dokud nezačne hnědnout. Mezitím si nastrouháme Parmezán.

  • 2

    K cibuli a houbám přidáme opranou rýži a šafrán a mícháme, aby se rýže obalila olejem.

  • 3

    Smícháme víno s vývarem a postupně přiléváme do pánve. Během vaření promícháváme, jakmile spotřebujeme veškeré víno a vývar, měla by být rýže uvařená.

  • 4

    Vmícháme tymián, polovinu nastrouhaného sýru, osolíme a opepříme.

  • 5

    Podáváme posypané zbylým parmezánem.

Komentáře k receptu