Rizoto s hlívou a žampiony
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Hlíva ústřičná
- 250 g Rýže Arborio
- 100 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Šafrán
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 7 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1416 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 20.2 mg
- Draslík 411.8 mg
- Vláknina 6496 mg
- Vitamín A 6496 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony a smažíme, dokud nezačne hnědnout. Mezitím si nastrouháme Parmezán.
-
2
K cibuli a houbám přidáme opranou rýži a šafrán a mícháme, aby se rýže obalila olejem.
-
3
Smícháme víno s vývarem a postupně přiléváme do pánve. Během vaření promícháváme, jakmile spotřebujeme veškeré víno a vývar, měla by být rýže uvařená.
-
4
Vmícháme tymián, polovinu nastrouhaného sýru, osolíme a opepříme.
-
5
Podáváme posypané zbylým parmezánem.