Kuřecí salát s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 300 g Červená řepa
  • 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Salát ledový
  • 200 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Ocet estragonový
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 1057 mg
  • Vláknina 13291.7 mg
  • Vitamín A 13291.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu miniaturní omyjeme, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka přibližně 20-30 minut, uvařenou vyndáme z vody, necháme vychladnout a vložíme do misky. Kuřecí prsa uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, nakrájíme na kostky a přidáme do misky s řepou. Ledový salát opláchneme, nakrájíme, přimícháme spolu se scezeným hráškem a také přimícháme k surovinám v misce. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Salát porcujeme na talíře, polijeme zálivkou a posypeme nasekaným koprem.

  • 2

    Zálivka: do mísy vylijeme ocet, olej, vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů, přidáme cukr, na kolečka nakrájený česnek a promícháme. Ještě podle chuti můžeme přidat do zálivky šťávu z 1 citronu.

  • 3

Komentáře k receptu