Kuřecí salát s hráškem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 300 g Červená řepa
- 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200 g Salát ledový
- 200 g Kopr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Ocet estragonový
- 3 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 28 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1057 mg
- Vláknina 13291.7 mg
- Vitamín A 13291.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu miniaturní omyjeme, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka přibližně 20-30 minut, uvařenou vyndáme z vody, necháme vychladnout a vložíme do misky. Kuřecí prsa uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, nakrájíme na kostky a přidáme do misky s řepou. Ledový salát opláchneme, nakrájíme, přimícháme spolu se scezeným hráškem a také přimícháme k surovinám v misce. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Salát porcujeme na talíře, polijeme zálivkou a posypeme nasekaným koprem.
-
2
Zálivka: do mísy vylijeme ocet, olej, vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů, přidáme cukr, na kolečka nakrájený česnek a promícháme. Ještě podle chuti můžeme přidat do zálivky šťávu z 1 citronu.
-
3