Kynuté buchty se švestkovými povidly
Suroviny
- 20 g Droždí
 - 50 g Cukr krupice
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 300 g Povidla švestková
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Rum
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 21.8 mg
 - Draslík 24.1 mg
 - Vláknina 1402.2 mg
 - Vitamín A 1402.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku, špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, cukr, vychladlé máslo, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
 - 
                                3
V misce smícháme švestková povidla se škrobem, rumem a citronovou šťávou.
 - 
                                4
Na pomoučněném vále těsto vyválíme a rozdělíme na 24 čtverečků. Na každý čtvereček lžičkou naklademe švestková povidla a zabalíme.
 - 
                                5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené buchty. Pak plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
 - 
                                6
V kastrůlku rozpustíme máslo s rumem. Upečené buchty vyjmeme z trouby, pokapeme směsí másla s rumem a posypeme moučkovým cukrem.