Hovězí salát na kayenský způsob s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 kávová lžička Koření Orientální
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 108.3 mg
  • Vláknina 2736.8 mg
  • Vitamín A 2736.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnou posypeme kajenským pepřem (nebo kayenským kořením) a na grilu opékáme z obou stran 4 minuty (i déle, pokud má být maso propečenější).

  • 2

    Očištěnou, na kostky nakrájenou červenou cibuli, červenou a žlutou papriku a plátky cukety smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, za občasného přetočení 8 minut opékáme.

  • 3

    Na dresink smícháme smetanu, majonézu, dijonskou hořčici, orientální koření, červený vinný ocet a citronovou šťávu.

  • 4

    Opečené maso nakrájené na tenké plátky, opečenou zeleninu a čerstvý salát smícháme, přelijeme dresinkem a opět dobře promícháme.

Komentáře k receptu