Tažený jablečný štrůdl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 80 g Cukr krupice
  • 80 g Strouhanka
  • 80 g Rozinky tmavé
  • 150 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 kg Jablka
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 442.8 mg
  • Vláknina 19052.8 mg
  • Vitamín A 19052.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, vejce, špetku soli a vodu smícháme v míse do těsta a necháme 1/2 hodiny odležet. Těsto poté dáme na pracovní desku a potřeme olejem. Následně pod těsto vsuneme pomoučené zápěstí a jemně je od středu směren do stran vytahujeme, dokud není prakticky průsvitné.

  • 2

    Následně odřízneme silné okraje a lehce posypeme strouhankou.

  • 3

    V míse si připravíme náplň, tj. smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, nasekané ořechy, cukr a skořici. Vše promícháme a přeneseme na těsto.

  • 4

    Náplň rovnoměrně rozložíme na těsto, pamatujeme však na volné konce, abychom mohli štrůdl po zamotání uzavřít. V troubě nakonec pečeme cca 30 minut na 180°C. Upečený závin pocukrujeme a podáváme vlažný či studený.

Komentáře k receptu