Tažený jablečný štrůdl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 26 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 442.8 mg
- Vláknina 19052.8 mg
- Vitamín A 19052.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, vejce, špetku soli a vodu smícháme v míse do těsta a necháme 1/2 hodiny odležet. Těsto poté dáme na pracovní desku a potřeme olejem. Následně pod těsto vsuneme pomoučené zápěstí a jemně je od středu směren do stran vytahujeme, dokud není prakticky průsvitné.
-
2
Následně odřízneme silné okraje a lehce posypeme strouhankou.
-
3
V míse si připravíme náplň, tj. smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, nasekané ořechy, cukr a skořici. Vše promícháme a přeneseme na těsto.
-
4
Náplň rovnoměrně rozložíme na těsto, pamatujeme však na volné konce, abychom mohli štrůdl po zamotání uzavřít. V troubě nakonec pečeme cca 30 minut na 180°C. Upečený závin pocukrujeme a podáváme vlažný či studený.