Vejce plněná lososovou pomazánkou
Suroviny
- 100 g Losos uzený
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 8 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Salát ledový
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Majolka
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 42 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 559.6 mg
- Draslík 325.2 mg
- Vláknina 782 mg
- Vitamín A 782 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme natvrdo vejce, oloupeme, rozřízneme podélně a vyjmeme žloutky. Dáme je do mísy, přidáme máslo, polovinu lososa, trochu mléka a vše rozmixujeme. Touto pomazánkou pak naplníme vejce.
-
2
Na talíř dáme omyté a osušené listy salátu, které pokapeme zálivkou z citronové šťávy, soli a cukru.
-
3
Položíme vejce na listy a zbylým lososem dozdobíme. Poté vejce polijeme směsí majolky a kysané smetany.
-
4
Posypeme nakrájenou petrželovou naťí.