Normandská kuřecí stehna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 555 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 214 mg
 - Draslík 781.7 mg
 - Vláknina 6742.3 mg
 - Vitamín A 6742.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pekáče vsypeme očištěné, na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájenou slaninu a rozetřený česnek. Zalijeme ciderem a vložíme očištěná a omytá kuřecí stehna. Osolíme, opepříme a okořeníme nasekaným tymiánem.
 - 
                                2
Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a vše pečeme 20-25 minut.
 - 
                                3
Z pekáče vyjmeme kuřecí stehna, slaninu, zeleninu a necháme na teplém místě.
 - 
                                4
Z vypečené šťávy odebereme přebytečný tuk, pekáč postavíme na plotnu a šťávu svaříme na polovinu. Vmícháme smetanu a mírně prohřejeme. Nakonec procedíme.
 - 
                                5
Omáčku rozdělíme na talíře, upravíme na ni slaninu, zeleninu a kuřecí stehna. Ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                