Zapečené špagety s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 120 g Sýr Gruyére
  • 200 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 3 dl Omáčka bešamelová
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 94.3 mg
  • Draslík 191.5 mg
  • Vláknina 2305.5 mg
  • Vitamín A 2305.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety nalámeme na přibližně 5 cm dlouhé kousky a dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Konzervovaná rajčata scedíme a okapaná nakrájíme na malé kousky. Sýr rozkrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme je okapat, potom je v míse smícháme s vajíčkem, strouhankou a sýrem, opepříme a osolíme, přelijeme bešamelovou omáčkou a důkladně promícháme. Připravenou těstovinovou směs vložíme do zapékací mísy a v troubě, předehřáté na 220 stupňů ji zapékáme 20 minut. Zapečenou necháme 10 minut chladnout a připravíme si omáčku.

  • 4

    V nízkém hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání na mírném žáru v něm opečeme cibuli a bobkový list. Pak vmícháme nakrájená rajčata a rajčatový protlak, přilijeme víno, opepříme, osolíme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 5

    Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je rajčatovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu