Mandarinkový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 27 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 138.3 mg
- Vláknina 2815 mg
- Vitamín A 2815 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandarinky oloupeme, kůru nastrouháme, z mandarinek vymačkáme šťávu. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr, kůru a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přidáváme rozkvedlaná vejce, opatrně přimícháme mouku, mleté mandle a smetanu. Formu vymažeme tukem, naplníme máslovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi hodinu. 
- 
                                2Na vlažný koláč rovnoměrně rozlijeme šťávu z mandarinek, jakmile se všechna vsákne, posypeme moučkovým cukrem a vychladlý koláč podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        