Banánová marmeláda s rumem podle Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8 porcí

Suroviny

  • 500 g Banány
  • 100 g Cukr krupice
  • 3 g Skořice mletá
  • 250 ml Voda pitná
  • 40 ml Tuzemák
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 243.7 mg
  • Vláknina 4823.3 mg
  • Vitamín A 4823.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hrnce.

  • 2

    Přilijeme vodu, citronovou šťávu, cukr a skořici, a vaříme asi 20 minut. Těsně před odstavením přilijeme rum.

  • 3

    Stáhneme z plotny a plníme do zavařovacích skleniček, které necháme vychladnout otočené dnem vzhůru.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 09.04.2016 10:42:55

Vracím se zpět k mému hodnocení tohoto receptu. Tato směs, i když nemá konzistenci marmelády, rodině zachutnala. Hlavně s tučným tvarohem z vaničky, kdy udělám takový krém. Takže beru zpět tvrzení, že už vícekrát dělat nebudu :-)

Odpovědět
  • Aleisa
  • 26.03.2016 15:20:24

Tomuto receptu dávám palec dolů a nemůžu ho doporučit. O marmeládě nemůže být ani řeči. Měla jsem nadbytek banánů, tak jsem si řekla, že je takhle zpracuju. Dala jsem jen podstatně méně skořice, než uvádí recept, jinak je vše přesně, včetně postupu. "Marmeláda" nezhoustla do potřebné konzistence, aby se dala mazat na pečivo, je to taková polohustá-polotekutá směs, ale chuťově dobrá. Možná, kdyby bylo méně vody. Využiju ji třeba do hustějšího jogurtu nebo tvarohu, ale vícekrát už dělat nebudu.

Odpovědět