Švestkový nákyp se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 191.8 mg
 - Draslík 611.4 mg
 - Vláknina 7276 mg
 - Vitamín A 7276 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté švestky vypeckujeme a 2 ponecháme na ozdobu. Zbylé vložíme do kastrůlku se 100ml vody, přidáme cukr, jemně nasekaný zázvor a pod pokličkou dusíme 15 minut. Po vychladnutí směs prolisujeme sítem.
 - 
                                2
Želatinu rozmícháme v citronové šťávě a 50ml vody. Necháme rozpustit ve švestkovém protlaku a přimícháme jogurt.
 - 
                                3
Ušleháme bílky a 600ml smetany. Obojí postupně vmícháme do švestkového protlaku. Směsí naplníme pudingové formičky a necháme do druhého dne v chladničce.
 - 
                                4
Nákyp ozdobíme zbylou ušlehanou smetanou a nakrájenými švestkami.