Diabetická jablka ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 401.3 mg
 - Vláknina 14250 mg
 - Vitamín A 14250 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, oloupeme, nakrouháme a ihned rozdělíme do čistých sklenic až po okraj. Důkladně upěchujeme, přebytečnou šťávu můžeme slít. Doplníme umělým sladidlem, zavíčkujeme a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
 - 
                                2
Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.