Řezy s broskvemi
Suroviny
- 750 g Kompot broskvový
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 75 g Cukr krupice
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 150 g Cukr moučkový
 - 200 g Cukr moučkový
 - 20 g Kakao
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 100 ml Voda pitná
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 ks Vitacit
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1302 kcal
 - Sacharidy 162 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 153 g
 - Cholesterol 343 mg
 - Draslík 444.4 mg
 - Vláknina 6458 mg
 - Vitamín A 6458 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse ušleháme vejce s cukrem a kakaovým práškem. Přimícháme vlažnou vodu, olej a prosátou mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto a vlijeme je na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
 - 
                                2
V mezičase připravíme krém. Utřeme máslo s cukrem do pěny, přimícháme žloutky, rum a tvaroh. Umícháme hladký krém.
 - 
                                3
Vychladlé upečené těsto potřeme tvarohovým krémem, poklademe půlkami okapaných kompotovaných broskví a přelijeme prochladlou polevou. Řezy necháme ztuhnout přes noc. Před podáváním krájíme řezy.
 - 
                                4
Na polevu rozmícháme ve vodě pudink s cukrem, přidáme Vitacit s pomerančovou příchutí a za stálého míchání svaříme.