Hříbky naložené v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 37 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 9700 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 748.7 mg
 - Vláknina 2000 mg
 - Vitamín A 2000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé a tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, posypeme části soli, promícháme a necháme chvíli odstát.
 - 
                                2
Poté houby rozdělíme a namačkáme do čistých skleniček, povrch zasypeme zbytkem soli, zavíčkujeme a uchováme na temném, suchém a chladném místě.