Mátový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 122 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 56.7 mg
 - Vláknina 941.1 mg
 - Vitamín A 941.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mátu propereme ve vodě, nasekáme na kousky, přidáme citrón v bio kvalitě nakrájený na kolečka, zalijeme převařenou a vychladlou vodou, překryjeme fólií a necháme 24 - 36 hodin louhovat.
 - 
                                2
Mátu s nálevem procedíme přes řidší plátno, důkladně vymačkáme a odměříme. Na 1 litr tekutiny dáme 1,20 kg cukru a 20 g kyseliny citrónové. Pokud je nálevu méně, tak můžeme do jednoho litru doplnit vodou.
 - 
                                3
Vše zahříváme až do dosažení teploty 85°C. Sirupem ihned naplníme předehřáté láhve, zavíčkujeme a položíme až do vychladnutí.