Fazolové lusky na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1233 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 49 mg
 - Draslík 168.5 mg
 - Vláknina 5827.5 mg
 - Vitamín A 5827.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 100.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a v malém množství vody je krátce povaříme.
 - 
                                2
Připravíme světlou zásmažku z másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem z lusků, přilijeme smetanu, rozšleháme a povaříme.
 - 
                                3
Hotovou omáčku přecedíme na lusky, dochutíme převařeným octem, solí a ještě povaříme.
 - 
                                4
Nakonec přidáme omytý, jemně nakrájený kopr.