Zapékané čínské zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 38 mg
 - Draslík 298.5 mg
 - Vláknina 3354.8 mg
 - Vitamín A 3354.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.
 - 
                                2
Každou čtvrtku zelí podélně rozkrojíme, vzniklé díly stočíme do závitků a vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy.
 - 
                                3
Z 20 g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji rozšlehaným mlékem, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme větší část nastrouhaného sýru, zamícháme a omáčku nalijeme na zelí. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
 - 
                                4
Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.