Sázená vejce po pekařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 245.7 mg
 - Draslík 88.7 mg
 - Vláknina 144.8 mg
 - Vitamín A 144.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na lívanečníku vymazaném olejem osmažíme jemně nakrájený česnek a vyjmeme ho. Přidáme na kostičky rozkrájenou veku bez kůrky a za stálého míchání osmažíme do zlatova.
 - 
                                2
Na osmažené kostičky veky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a na mírném ohni smažíme, až bílky ztuhnou.
 - 
                                3
Ihned podáváme.