Francouzské brambory s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 911 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 129.3 mg
 - Draslík 1057.8 mg
 - Vláknina 13339.8 mg
 - Vitamín A 13339.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, salám nastrouháme nebo pokrájíme na nudličky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu.
 - 
                                2
Do pekáčku vymaštěného sádlem (nebo máslem) klademe těsně vedle sebe kolečka brambor, osolíme je a opepříme. Poklademe vrstvu kysaného zelí, nastrouhaného salámu a nakonec vrstvu cibule. Vrstvy opakujeme, horní vrstvu tvoří brambory, které ještě osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Vše zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.