Kaše z dýně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1162 mg
 - Vláknina 6947 mg
 - Vitamín A 6947 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme špetku soli, půl lžičky mletého kmínu a jednu lžíci sušené kořenové zeleniny. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
 - 
                                2
Uvařenou, změklou dýni rozmixujeme na kaši. Nemáme-li mixér, můžeme ji rozšťouchat podobně jako brambory. Je-li kaše příliš hustá, naředíme ji převařenou vodou.
 - 
                                3
Hotovou kaši servírujeme teplou a přímo na talíři ji můžeme dochutit sekanými oříšky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            