Jehněčí pastýřské řízky
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 50 g Žampiony čerstvé
- 50 g Vepřový bok uzený
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 ml Zakysaná smetana
- 50 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 55 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 142.9 mg
- Draslík 700.3 mg
- Vláknina 2023.8 mg
- Vitamín A 2023.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzený bůček nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka a očištěné žampiony na plátky. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Z omyté jehněčí kýty nakrájíme řízky a zrpudka je opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme je na nahřátý talíř.
-
3
Ve výpeku osmahneme bůček a cibulku, přidáme žampiony a rajče, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Podlijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu, máslo a promícháme. Vložíme opečené řízky a vše krátce podusíme.
-
4
Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.