Kuře na kari s jablky
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Olej stolní
 - 1000 g Kuře
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Jablka
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 hrnek Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Sherry brandy
 - 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 209.4 mg
 - Draslík 651.9 mg
 - Vláknina 4847.5 mg
 - Vitamín A 4847.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostíme kuře a maso nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Rozpálíme olej, nysypeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme kari koření a osolíme. Dusíme do změknutí.
 - 
                                3
Zahustíme moukou rozmíchanou ve šlehačce a dochutíme trochou brandy.
 - 
                                4
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka, která podusíme na másle.
 - 
                                5
Jednotlivé porce kuřete na talíři ozdobíme podušeným jablkem a plátkem šunky.