Hovězí závitky s omáčkou
Suroviny
- 125 g Anglická slanina
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 60 g Olivy černé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 ks Pomeranče
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 dl Víno červené
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 668 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 108.3 mg
 - Draslík 263.2 mg
 - Vláknina 2844.3 mg
 - Vitamín A 2844.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na řízky a rozklepeme na tenké plátky. V misce smícháme rozetřený česnek, petrželku, slaninu, sůl, pepř a pomerančovou kůru. Posypeme směsí všechny plátky, zabalíme je a sepneme párátkem.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 1 minutu závitky, občas obrátíme. Poté maso vyndáme z pánve a necháme okapat.
 - 
                                3
Šťávu v pánvi necháme, přidáme cukr, sůl, pepř a boblkový list. Přivedeme k varu, přilijeme víno a vaříme, aby se část tekutiny vypařila. Poté vrátíme do pánve závitky s černými olivami a vše prohřejeme. Nakonec odstraníme párátka a bobkový list.
 - 
                                4
Závitky podáváme s omáčkou teplé.