Kuřecí česnekové plátky se sýrem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 100 g Šunka dušená
 - 100 g Anglická slanina
 - 2 g Sůl
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Camembert
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 špetka Směs koření na kuře
 - 8 stroužek Česnek
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 dl Vývar drůbeží
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 603 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 123.5 mg
 - Draslík 564.4 mg
 - Vláknina 1085.4 mg
 - Vitamín A 1085.4 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Potom osolíme, přidáme grilovací koření na kuře a nakonec plátky potřeme rozdrceným česnekem - na každý plátek asi dva stroužky.
 - 
                                2
Maso vložíme do nádoby, polijeme 2 lžícemi oleje a necháme uležet.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo. Na rozehřátý tuk vložíme maso, nejprve smažíme česnekovou stranu, ale tak, aby se česnek nespálil.
 - 
                                4
Potom maso obrátíme a ještě chvíli smažíme.
 - 
                                5
K masu přidáme nakrájené žampiony a ještě osmahneme.
 - 
                                6
Tuto směs vyndáme ven z pánve.
 - 
                                7
Jako další v pánvi osmahneme plátky slaniny a dáme na osmažené maso.
 - 
                                8
Do pánve vsypeme mouku, kterou orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem a krátce povaříme.
 - 
                                9
Do této omáčky přidáme zpět maso se žampiony, na maso položíme šunku a plátek camembertu.
 - 
                                10
Šťávu dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat bílé víno. Vše hřejeme tak dlouho, dokud se sýr na masu neroztaví.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
