Králík na tymiánu
Suroviny
- 250 g Cibule
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 3 g Tymián čerstvý
- 800 g Králík
- 200 ml Vývar drůbeží
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1044 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 752 mg
- Vláknina 3236.5 mg
- Vitamín A 3236.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Ty následně osolíme, opepříme a na oleji osmažíme.
-
2
Poté maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku zpěníme cibuli pokrájenou cibuli, drcený česnek, zaprášíme moukou, osmahneme. Vrátíme maso, přidáme protlak, tymián, vlijeme vývar a v rozehřáté troubě upečeme do měkka, podle potřeby podléváme.