Smažené zeleninové tempury se sladkou chilli omáčkou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 ml Voda pitná
 - 150 ml Voda pitná
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Ocet rýžový
 - 2 ks Lilek
 - 2 ks Paprika červená
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Limetka
 - 0.5 ks Mrkev kořen
 - 1 stroužek Česnek
 - 2.5 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 185.1 mg
 - Draslík 412.1 mg
 - Vláknina 15688.8 mg
 - Vitamín A 15688.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.2 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky nakrájíme na nudličky, papriky překrojíme napůl, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Na omáčku vložíme do mísy rozdrcený česnek, nastrouhanou mrkev, nasekanou chilli papričku bez semínek, přidáme vodu, cukr, šťávu vymačkanou z limety, rýžový ocet, rybí omáčku a důkladně promícháme. Zakryjeme fólií a odložíme.
 - 
                                3
Připravíme tempurové těstíčko. Dvě lžíce mouky odložíme na později. Žloutky v míse rozšleháme s ledovou vodou. Přisypeme zbylou mouku, sůl a zlehka promícháme. Pokud máme těsto příliš husté, můžeme zředit vodou.
 - 
                                4
Ve woku nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na tepotu 190 °C. Připravenou zeleninu postupně po hrstech posypeme trochou mouky, namočíme do těstíčka a vhodíme do oleje. Smažíme 3-4 minuty dokřupava. Pomocí děrované naběračky vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme teplou.
 - 
                                5
Jakmile máme hotovou všechnu zeleninu, ihned podáváme s namáčecí omáčkou.