Sépie s nádivkou
Suroviny
- 180 g Brambory
 - 180 g Mrkev kořen
 - 50 g Olivy černé
 - 50 g Cibulka jarní
 - 6 g Tymián čerstvý
 - 100 g Mušle slávky
 - 300 g Sépie
 - 6 g Rozmarýn čerstvý
 - 30 ml Olej olivový
 - 500 ml Víno červené
 - 500 ml Vývar rybí
 - 6 ks Fíky sušené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 955 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 91 mg
 - Draslík 864.2 mg
 - Vláknina 7688.8 mg
 - Vitamín A 7688.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sépie omyjeme, odřízneme hlavu s chapadly a vyjmeme vnitřnosti. Chapadla nakrájíme na menší kousky a společně s mušlemi povaříme 15 minut ve vroucí vodě. Chleba rozdrobíme. Cibulku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na menší kusy. Bylinky omyjeme a nahrubo natrháme.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, přidáme cibulku, povařená chapadla, uvařené mušle, fíky, olivy a česnek. Přimícháme polovinu chlebové střídky, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme sépie. Vývar dáme do hrnce, přidáme mrkev, brambory a bylinky. Zalijeme vínem a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Poté vmícháme zbytek chleba, osolíme a opepříme. Vložíme nadívané sépie a dusíme 30 minut v troubě při 180 °C.