Pirožky s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 63.4 mg
 - Draslík 185.3 mg
 - Vláknina 2688 mg
 - Vitamín A 2688 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí promícháme s cukrem, zředíme vlažnou vodou, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme v teple vykynout.
 - 
                                2
Vykynutý kvásek vlijeme do prosáté mouky (trochu mouky necháme na vyválení těsta), přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a zbylou vodu, dobře promícháme a těsto necháme vykynout.
 - 
                                3
Z vykynutého těsta na vále rozválíme cca 1cm silný plát a rádylkem jej rozdělíme na 10 stejných dílů.
 - 
                                4
Do středu každého dílu položíme dávku náplně, přeložíme a okraje pevně zmáčkneme k sobě, aby byl pirožek uzavřen. Necháme v teple vykynout.
 - 
                                5
Nakonec pirožky vkládáme do horkého oleji a po obou stranách je smažíme dočervena.
 - 
                                6
Pirožky podáváme čerstvě usmažené, teplé.
 - 
                                7
Příprava náplně: Vepřovou plec opláchneme, osolíme a upečeme. Necháme prochladnout.
 - 
                                8
Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova a necháme prochladnout.
 - 
                                9
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na malé kousky.
 - 
                                10
Vepřovou plec jemně semeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme smaženou cibulku, nakrájené vejce, bílek, sůl, pepř a vše promícháme.