Rizoto s hřiby
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 15 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 11.1 mg
- Draslík 566.9 mg
- Vláknina 5529.5 mg
- Vitamín A 5529.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hřiby očistíme a pokrájíme na plátky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kostičky. 
- 
                                2Do hrnce vlijeme olej a přidáme máslo. Necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme k ní hřiby a necháme opéct. Vmícháme rýži, osolíme a opepříme. 
- 
                                3V dalším hrnci přivedeme k varu vývar. Přidáváme vroucí vývar k rýži a hřibům. Zprudka vaříme asi 20 minut, dokud se vývar nevsákne. 
- 
                                4Před podáváním vmícháme nasekanou petrželkou a nastrouhaný parmezán. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        