Mořský vlk s citronovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 ks Mořský vlk filety
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 638 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 695.3 mg
 - Vláknina 8270.3 mg
 - Vitamín A 8270.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z vlka dobře omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji smažíme, nejprve kůží dolů. Na závěr vložíme do pánve (ne na filety) cukr, necháme rozpustit a vmícháme citronovou šťávou. Nejlépe smícháme kroužením pánve, filety poté obracíme ve vzniklé omáčce.
 - 
                                3
V mezičase v osolené vodě uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory do měkka. Máslo s olejem rozpustíme.
 - 
                                4
Uvařené brambory slijeme, necháme jen trochu vody. K bramborám vlijeme máslo s olejem a rozmixujeme dohladka.
 - 
                                5
Rybu podáváme s bramborovou kaší, sypeme drobně pokrájenou pažitkou.