Špenátová krémová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 27.1 mg
 - Draslík 599.8 mg
 - Vláknina 5753.7 mg
 - Vitamín A 5753.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté špenátové listy vložíme do kastrolu s malým množstvím vařící osolené vody a dusíme je na mírném ohni pod pokličkou asi 7 minut.
 - 
                                2
Ze 30 g másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme postupně 6 dl vody a mléko, rozšleháme a povaříme.
 - 
                                3
Podušený špenát rozmixujeme, přidáme do polévky spolu s bujónem, osolíme, okořeníme muškátem a ještě krátce povaříme.
 - 
                                4
Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.