Těstoviny s kuřecími řízky ve smetanové omáčce
Suroviny
- 35 g Sýr Parmezán
 - 450 g Těstoviny Fettuccine
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 125 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bujón natur kuřecí
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1036 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 477 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 228.5 mg
 - Draslík 873.2 mg
 - Vláknina 8730.5 mg
 - Vitamín A 8730.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubokém rendlíku na oleji a másle při nízké teplotě smažíme drobně nakrájený česnek, poté přidáme kuřecí řízky a smažíme po obou stranách, dokud maso nezezlátne. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Kuřecí řízky z pánve vyjmeme a nakrájíme šikmo na plátky.
 - 
                                2
Na zbylém tuku na pánvi smažíme asi pět minut drobně posekanou cibuli, na ni nadrobíme kuřecí bujon, vlijeme vodu a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutám do omáčky zašleháme smetanu, vmícháme jarní cibulky, které jsme šikmým řezem nakrájeli i s natí na proužky a strouhaný parmazán. Omáčku zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne.
 - 
                                3
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je omáčka hotová, poklademe těstoviny kuřecími plátky, polijeme omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí. Ihned podáváme.